Завърши тържествената сесия на Общинския съвет – Благоевград

548ef9b7b90ec3fcc62340e45fac8da4

Завърши тържествената сесия на Общинския съвет в Благоевград, посветена на 107-та годишнина от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония, предаде Радио „Фокус” – Пирин. По време на събитието се проведе церемонията „Личност на годината”, в която бяха отличени видни общественици в няколко категории: „бизнес”, „здравеопазване”, „социални дейности”, „правосъдие”, „образование”, „хора в неравностойно положение”. Сред отличените са отец Андон Шавулев – раздел „Морал“, археологът Малгожата Кулов  и  актьорът Андраш Кончалиев в раздел „Култура“. 

В категория „Медии” с приз „Личност на годината” посмъртно бе удостоен президентът на Агенция „Фокус” – Красимир Узунов.

Бяха връчени и наградите „Пример за професионализъм и градска ангажираност”. Те се дават на заслужили представители на пожарната, полицията и военното формирование в Благоевград. Бяха връчени и две специални награди за цялостен принос в сферата на образованието и за посланик на българската култура.

Изявени деца от Благоевград получиха стипендията „5 октомври”, учредена през 2012 година по повод 100-годишнината от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. Стипендиите се връчват всяка година в различни категории на изявени деца от града, които са отличени в национални и международни конкурси и олимпиади.

Празничният за Благоевград 5 октомври завърши с детски фолклорен танцов фестивал на площад „Македония“ и със заря.

Снимка: Фокус

Comments

comments