Времето на 6 октомври

61031838

Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В сутрешните часове на места в крайните Югоизточни райони все още ще превалява. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен запад-северозападен вятър.

Максималните температури между 14° и 19°, в крайните Югозападни райони до 22-23°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

В началото на следващата седмица облачността отново ще е по-често значителна и ще превалява, в понеделник – главно в Южна България, във вторник – и на изток. Вятърът ще се ориентира от североизток, втория ден в източните райони временно ще се усили. Дневните температури отново ще се понижат, повече в източните райони и максималните ще бъдат предимно между 12° и 17°.

В средата на седмицата вятърът ще се смени с югозападен, ще се усили и бързо ще се затопли. В сряда облачността ще се разкъса и намалее. Повишена вероятност за слани има в понеделник и в сряда, когато минималните температури ще бъдат предимно между 4° и 9°, през първия ден на места и по-ниски.

6.10 - prognoza

Comments

comments