„Ливърпул“ спечели Суперкупата на Европа

768x432

„Ливърпул“ спечели Суперкупата на Европа по футбол. Победителят в Шампионската лига надделя след драматичен двубой срещу носителя на трофея в Лига Европа „Челси“.

Мачът на стадиона на „Бешикташ“ – „Водафон Парк“ в Истанбул, завърши 1:1 в редовното време, а в продълженията двата отбора си размениха по още един гол, за да се стигне до триумфа на „червените“ с 5:4 при дузпите.

Развоят на играта

В редовното време  нападателят на „Челси“ Оливие Жиру отбеляза първия гол в мача. Французинът се разписа в 39-ата минута след чудесна асистенция на Кристиан Пулишич. Веднага след почивката „Ливърпул“ се мобилизира и  бързо отбеляза в гол – в 48-ата минута, вкаран от Садио Мане.

До края на редовното време резултатът се запази равен.

Продълженията

Двата тима си размениха по още един гол. В 95-ата минута Сане с второто си попадение обърна играта. „Челси“ обаче върна гола в 101-ата минута от дузпа, вкарана от Жоржиньо.

Дузпите

При наказателните удари европейските шампиони бяха по-точни и триумфираха с 5:4. В грешник за „сините“ се превърна Тами Абрахам, който пропусна петия решителен наказателен удар.

Първата жена – главен съдия

За първи път жена ръководи толкова важен сблъсък. Срещата бе поверена на французойката Стефани Фрапар.

Снимка:uefa.com

Comments

comments