/СНИМКИ/ Благоевградчани редовно използват пл. „Георги Измирлиев“ за кръгово кръстовище и паркинг, обръщат и паркират колите си на забранени места

56696976_387792918471530_977582638728478720_n

Шофьор спря джипа си на аварийни на пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград, видя наш репортер. След като изчака на пешеходната зона около 5 минути, мъжът напълно невъзмутимо обърна колата си и си тръгна, видимо без притеснения от нарушението си.

А подобни „спирания за малко“ именно в частта от площада между двата участъка на ул. „Арсени Костенцев“ са ежедневие. На жители и гости на Благоевград рядко им прави впечатление, че спират за престой на площад и пешеходна зона, или пък че използват същата за „кръгово кръстовище“, обръщайки колите и на плочките, т.е., на забранено за това място.

Само преди седмица, в страницата на Благоевград Нюз в социалната мрежа излъчихме и видеоклип, на който шофьор на лек автомобил „Опел Астра“ премина по цялата пешеходна зона от площада при Операта до площад „Георги Измирлиев“, след което, точно „по правилата“ и дори пускайки мигач, продължи пътя си по ул. „Арсени Костенцев“.

Без име1

 

Припомняме, че на същото място на площад „Георги Измирлиев“, преди повече от две години камерата ни „хвана“ в нарушение и общинския съветник в Благоевград Рашко Динков. По думите на свидетели тогава, колата му е стояла паркирана на забраненото място във времето от 13 часа на обяд до 17 часа, като през този период от там е минала и патрулна кола, и служители на „Паркинги и гараж“, както и такива на „Синя зона“. Никой от тях обаче не бе направил опит да санкционира нарушителя.

Comments

comments