Съдът отмени уволнението на ексглавния архитект на Петрич Владимир Митрев, той отказа да коментира ще се върне ли на работа

11811585_1468782403443802_1531266800704466157_n

„Ще изчакам да видя действията на някои политически лица в Общинска администрация – Петрич, по отношение на това какви заповеди издават, след което ще направя изключително обстоен коментар относно решението на Административен съд – Благоевград“, това заяви пред репортер на Благоевград Нюз Владимир Митрев.

Бившият главен архитект на община Петрич, бе уволнен от поста си на 13 декември 2018 г., със заповед на кмета Димитър Бръчков. Засега Митрев отказа да коментира, дали ще се върне на работа, или не.

След уволнението си, бившият главен архитект обжалва Заповедта за прекратяване на служебното отношение на кмета. В жалбата си Митрев твърди, че не е налице основанието по чл.107, ал.1, т.9 от ЗДСЛ, а именно, че „държавният служител е назначен без конкурс, когато провеждането му е задължително“, тъй като заел длъжността главен архитект на Община Петрич след проведен конкурс. Моли съда да отмени обжалваната заповед като незаконосъобразна, издадена в нарушение на процесуалните и материална правила. 

От своя страна кметът Бръчков оспорва жалбата като неоснователна и недоказана. Моли съда да остави в сила оспорената заповед, с която са прекратени служебните правоотношения с Митрев.

А Административен съд – Благоевград отмени заповедта, намирайки я за „незаконосъобразна и като такава подлежаща на отмяна.“ С решението си, съдия Димитър Узунов постановява също Община Петрич да заплати на Владимир Митрев направените по делото разноски, които възлизат в размер на 1056,46 лв.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Comments

comments