Прогноза за времето 14 февруари

PrognozaBG_0 (3)

До обяд облачността ще е разкъсана до слънчево. След обяд облачността ще се увеличава и вплътнява, но чак привечер на отделни места, главно в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа до умерен вятър от северозапад, в Източна България временно силен от север-североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, на места в котловините на Западна България – малко по-ниски; максималните ще са от 4° до 9°. Това е прогнозата на НИМХ-БАН. 

Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер, на отделни места, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от северозапад, който постепенно ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Comments

comments