9,1% ръст на приходите на Telenor в България

Telenor – най-големият мобилен оператор в Скандинавския регион, който присъства и на българския пазар, отчете 9,1% ръст на приходите си в България на годишна база за периода юли-септември до 161,35 млн. лева.

През третото тримесечие на миналата година приходите на групата в България възлизат на малко под 147 млн. лева.

Финансовият резултат на Теленор у нас се подобрява с 4,8 млн. лева, или със 7,9% на годишна база през третото тримесечие. За първите девет месеца на годината печалбата на мобилния оператор в България се е увеличила до 175,36 млн. лева, което представлява ръст от 6,5%.

В международен план Telenor Group отчете по-добри резултати от очакваното за третото тримесечие на годината, а основна заслуга за това има растежът на групата в Пакистан и Бангладеш. Добрите резултати там са успели да компенсират забавянето в Тайланд и Малайзия, предава Bloomberg.

Коригираната печалба за третото тримесечие, главно заради данъци, такси, обезценка и амортизация, се е увеличила до 11,8 млрд. крони (1,4 млрд. долара).

Това се равнява на 37,2% от приходите от продажби, става ясно от отчета на държавно контролираната норвежка компания. Очакванията на анализаторите бяха за с 400 млн. крони по-ниска печалба.

Приходите от продажбите на Telenor нарастват с 15% до 3,75 млрд. долара, като отново успяват да надминат пазарните прогнози.

Comments

comments