8-те най-гостоприемни градове в света

За трета поредна година изследването Readers’ Choice Awards избира най-гостоприемните градове в света, според оценките на потребителите и читателите.

8. Будапеща, Унгария
Според читателите унгарската столица е „красив град с история, която може да те разсмее и разплаче”. А хората са „приятелски настроени и готови да покажат на всекиго всичко”. През 2014 г. градът е бил на 10-о място в листата.
7. Киото, Япония
Всяка стъпка тук е изпълнена със запомнящи се гледки, смятат читателите на Readers’ Choice. Наистина, Киото е много красив и живописен.
6. Единбург, Шотландия
Тук всеки камък е късче история, а сред атракциите за туристите са, страхотни места за спане  и шотландските пъбове.
5. Брюж, Белгия
„Да си в Брюж е като в приказка”, смятат гостите на живописния белгийски град, който омайва не само с атмосфера и архитектура, но и с приятните местни хора, малките кафенета, където сервират топъл шоколад и бисквити.
4. Краков, Полша
Градът е истинско съкровище, скъпоценен камък, а местните са много дружелюбни, гласят оценките за Краков.
3. Куинстаун, Нова Зеландия
Сред посочените предимства са много възможности за забавления – както забележителности и атракции, така и нощен живот, а и любезното отношение на местните хора.
2. Дъблин, Ирландия
Градът е наречен също „новата Барселона, но без горещините”.
1. Сидни, Австралия
Туристите са категорични, че тук хората са много любезни и гостоприемни. Често те са готови да се присъединят към летовниците и сами да им покажат най-забележителните неща в града. А те не са никак малко.

Comments

comments