777 бона данък внесе румънец в Русе

Дружество представлявано от румънски гражданин плати 777 000 лв. корпоративен данък в Русе, пише „Монитор“, цитирайки офиса на НАП в дунавския град. Чужденецът декларирал, че развива дейност, свързана с търговия на едро с машинно оборудване.
То е второто по ред дружество в тазгодишната класация на проспериращите фирми в региона. Най-големият данъкоплатец сред юридическите лица, подали декларации за доходите си през 2014 г., е фирма на бизнес дама, внесла в републиканския бюджет 785 000 лв. за печалба от производство на строителни изделия. Това е тройно повече от миналогодишната победителка, която тогава е издължила 225 000 лв. от дейност с информационни технологии.

Третото място в класацията е на фирма от строителния бранш с внесени 169 000 лв. Тя е удвоила печалбата си спрямо предходната данъчна година.

От офиса на НАП в Русе уточняват, че до 31 март, когато е крайният срок за подаване на декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, са приети 12 401 бланки от юридически лица, което е със 763 повече от миналата година. От тях 9387 са изпратени по интернет. Фирмите, предпочели електронните услуги на НАП, са 68 на сто от всички дружества в региона.

Comments

comments