70 000 евро ще получат семействата на загиналите полицаи в Куманово

Семействата на загиналите при операцията в Куманово в събота полицаи ще получат по 70 000 евро. Най-тежко раненият полицай ще получи 40 000 евро. Четиримата други пострадали, които бяха настанени в клиниката по анестезиология и реанимация, ще получат по 35 000 евро, съобщиха от правителството в Скопие.
От администрацията на премиера Никола Груевски обявиха, че всеки, който е взел участие в акцията в Куманово ще получи награда от 10 000 евро. Награди ще има и за полицаите от Куманово, както и за медицинските лица.
Другата новина от Македония е, че петимата водачи на терористичната група, която нападна полицията в Куманово, са хванати от органите на реда, съобщава македонският вестник ”Вечер”.
Установяването на самоличността на арестуваните все още продължава, тъй като се чака потвърждение от Косово и Албания. Повечето от тях били свързани с нападението в Гошинце, но и са били част от групата, която беше разбита в рамките на акция „Планинска буря“ в село Бродец. Терористите били от района на Куманово.

Comments

comments