70 години волейбол в Разлог и със силен турнир

Международен турнир по волейбол започна днес в Разлог. Той е посветен на 70-годишнината от основаването на ВК „Пирин“ Разлог. В него участват общо 4 отбора от България и съседна Македония.
Първият двубой бе между ЦСКА и „Марек“ в Спортна зала „Септември“, град Разлог. Във втората среща от първия ден на турнира играха ВК „Пирин“ и ОК „Ветерани“ град Струмица, Македония.
Поздрави към играчи и публика поднесоха Станислав Николов-ген.секретар на Българската федерация по волейбол, кмета на Община Разлог и дългогодишен волейболист във ВК „Пирин“ инженер Красимир Герчев, старши треньорът на ЦСКА Александър Попов. Станислав Николов и Александър Попов връчиха плакети на инженер Герчев и председателя на УС на ВК „Пирин“ д-р Радко Тумбев, които ги приеха от името на всички волейболисти, които играят и са играли в отбора. Статуетка бе връчена и от Емил Стоянов-регионален отговорник на Регион „Струма“ към БФВ и президент на ВК „Велбъжд“, град Кюстендил. Красимир Герчев сподели, че за него е чест, че на юбилейния турнир гостуват знакови отбори, които заедно с волейболистите на ВК „Пирин“ отбелязват годишнината. Той пожела още много години просперитет за волейболния клуб и здраве на всички волейболисти и техните треньори. Танцов поздрав поднесоха и танцьорите от Танцов клуб „Силвана денс“, с ръководител Силвана Ханджийска.
Гости на мероприятието бахя още д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, зам.-кмета по социални дейности инженер Венцислав Гърменов, Димитър Крънчев-секретар на Община Разлог, деятели на волейбола от България и волейболисти-ветерани от Струмица, с които ВК „Пирин“ поддържа добри приятелски взаимоотношения. Волейболистите на Марек Юнион-Ивкони изиграха днес първата си контрола от предсезонната подготовка за Супер лигата на България. На турнира в Разлог дупничани отстъпиха с 0:3/27,21,22/ на ЦСКА. „Червените“ направиха много силен отбор и тази година са сочени за основен фаворит за титлата. DSC_0274

Comments

comments