7 съветници от седем партии от ОбС Благоевград организират пресконференция в София. Искат Бойко Борисов да чуе гласа им

homeUiSup0AcrQ7H_j

7  общински съветници , представители на седем партии от ОбС-Благоевград ще дадат пресконференция в София. Там те смятат говорят за различни нарушения на кмета Камбитов, като заявяват, че ще покажат документи, с които да докажат твърденията си.

До момента участие са потвърдили Злата Ризова, Калоян Ханджийски, Албина Анева, Валери Смиленов, Гергана Янчева, Сашо Милчев и Андон Тодоров. Очаква се и други техни колеги да се присъединят, както и желаещи граждани от Благоевградска област.

Една от темите със сигурност ще бъде взетото вчера решение на ОИК-Благоевград, което остави Атанас Камбитов на поста кмет, въпреки наличието на документи, доказващи, че  по време на мандата му, за седмица е бил в ролята на собственик и управител на фирма.

 Комисията се съгласи, че по време на мандата си Атанас Камбитов е бил собственик и управител на търговско дружество, но съгласно ЗМСМА трябваше да се съберат гласовете на 2/3 от присъстващите, за да бъде отстранен от поста му -кмет на Благоевград.

Един от мотивите за взетото решение е, че към днешна дата кмета Камбитов вече не е управител на въпросната фирма. Това, че е бил част от търговско дружество по време на мандата си, за комисията се оказа съвсем неукоримо.

Пресконференцията е насрочена за сряда 10 часа в конферентната зала на БТА в София. Тя ще се излъчва на живо в сайта на БТА.

Comments

comments