7 неща, които може би държите в банята, а НЕ трябва!

Грим

bth

 

Гримът трябва да се съхранява на стайна температура. Ето защо постоянно сменящата се температура в банята не е подходяща за гримовете.

Лекарства

bth1

Медикаментите трябва да се пазят от влага и да се съхраняват на стайна температура. Ако не съхраняват правилно, те могат да загубят от свойствата си.

Водонеустойчива електроника

bth2

Обичате да слушате музика докато се къпете? Никога не дръжте електроника като радио, сешоар или печка в банята, защото има опасност от токов удар. Но не пречи да сложите радиото или iPod – а пред банята.

Самобръсначка

bth3

Дори да звучи странно е факт – влагата в банята може да притъпи острието, както и да е причина за ръжда по ножчетата. Решението е да забърсвате старателно ножчето след употреба и да държите самобръсначката в запечатана торбичка.

Бижута

bth4

Може да сложите верижката и пръстена отстрани докато взимате душ, но не и да съхранявате бижутата в банята. Влажната среда ще ускори процеса на окисление и ще направи бижутата по-тъмни.

Кърпи

bth5

Банята е помешението, което събира най – много мухъл и е развъдник на бактерии. Затова дръжте кърпите си по-далеч – на сухо и проветриво място.

Лак за нокти

bth6

Подобно на гримовете и лакът за нокти трябва да се съхранява на стайна температура. А тази в банята често се мени и може да доведе до бързото разваляне.

Източник: idei.bg

Comments

comments