7 катастрофи за два дни в Благоевградско: 15-годишен се опита да избяга от полицията с мотоциклета си

полиция

На 07. 07.2017г. около 17:20 часа в района на разклона за с. Дебрен, лек автомобил „Волво“ с 20-годишна водачка от с. Кочан, общ. Сатовча, изпреварвайки лек автомобил „Ситроен“, не оставя достатъчно странично разстояние между автомобилите и допуска ПТП, при което е пострадала 33-годишна жена от с. Дебрен, пътуваща в лекия автомобил „Ситроен“. Същата е с контузна рана на лява раменна става и след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение.

На 07.07. 2017г. около 17:35 часа в РУ-Гоце Делчев е получено съобщение за починал човек, затиснат от мотоциклет. От полицейски служители, работещи по случая е установено, че починалият е 69-годишен мъж от с. Слащен. Около 20:00 часа на 06. 07. 2017г. в гориста местност с надлъжен наклон в местността „Дъбълница“, землище на с. Слащен, общ. Сатовча, същият е управлявал мотоциклет „ИЖ“ и след като е загубил контрол над него се е преобърнал, при което е затиснат от мотоциклета.

На 07.07.2017г. около 16:50 часа на ПП1 Е-79 между гр. Сандански и гр. Кресна, мотоциклет „Кавазаки“ с 31-годишен водач от гр. Петрич, извършвайки неправилно изпреварване се блъска в задната част на, движещ се пред него и извършващ неправилно изпреварване, лек автомобил „Шевролет Авео“ с 36-годишен водач украински гражданин. В резултат на инцидента са пострадали: водачът на мотоциклета, който е с фрактура на дясна раменна кост и дясната китка и 31-годишна жена от гр. Петрич, пътуваща на мотоциклета, която е с фрактура на дясна раменна кост и лява китка.

На 08.07.2017г. около 21:30 часа в с. Покровник, общ. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е подаден светлинен и звуков сигнал за извършване на проверка към мотоциклет, без поставени регистрационни табели. Водачът на мотоциклета не спира и продължава пътя си и след предприемане на изпреварване от дясната страна на лек автомобил „Фиат Дукато“, излиза извън платното за движение и се удря в паркирано до пътя туристическо ремарке. От удара мотоциклетът се отклонява към пътя и се удря странично в служебен автомобил на ОДМВР-Благоевград. Водачът на мотоциклета е 15-годишен младеж от с. Покровник, който е без свидетелство за правоуправление. Той и 15-годишният му спътник от с. Покровник не са пострадали. При инцидента са нанесени материални щети.

На 09.07.2017г. около 04:00 часа в с. Марчево, общ. Гърмен, лек автомобил „Опел Астра“ с 20-годишен водач от с. Хвостяне, общ. Гърмен, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост излиза в ляво от пътя и се блъска в електрически стълб. С хематом на главата и рана на лявата ръка е пострадал водачът на автомобила. Същият е шофирал с наличие на 1, 06 промила алкохол в издишания въздух.

На 09.07.2017г. около 12:00 часа на път II-19 между гр. Симитли и гр. Разлог, лек автомобил „Сеат Ибиза“ с 54-годишен водач от гр. Петрич, движейки се в посока гр. Разлог, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в мотоциклет „Хонда“ с 51-годишен водач от гр. София. В резултат на инцидента са пострадали: водачът на мотоциклета, който е с фрактура на ляв крак и фрактура на таза и 42-годишна жена от гр. София, пътуваща с него, която е с фрактура на бедрото и глезена на ляв крак.

На 09.07.2017г. около 16:00 часа в гр. Сандански е станало ПТП, при което лек автомобил „Опел Зафира“ с 18-годишен водач от с. Дамяница, общ. Сандански, в района на кръстовище, образувано от ул. “Свобода“ и ПП1 Е-79, отнема предимството и блъска лек автомобил „Сеат“ с 32-годишен водач от с. Брежани, движещ се в посока от с. Кулата към гр. Благоевград. С порезна рана на главата е пострадал 32-годишен мъж, пътуващ в лекия автомобил „Сеат“, който след оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение.

Comments

comments