677 в Горно Драглище се подписаха в защита на учителката Р. Калоянова, бащата на момчето, заснело клипа, връчи подписката на директора на училището

Подписка с 677 подписа в защита на учителката Райка Калоянова-Фаразова внесоха вчера при директора на ОУ „Неофит Рилски“ в село Горно Драглище Бойко Пукнев родители, чиито деца се обучават в школото. Над 30 души се събраха пред училището и заявиха категоричното си мнение, че педагожката трябва да остане на работа и да продължи да обучава и възпитава техните деца, и настояха за по-леко наказание.

Своята категорична подкрепа засвидетелства и пенсионираната учителка г-жа Пешина, която се обърна с благодарност за подкрепата към родителите и ги нарече „истински родители“. Тя подчерта, че за 30 години като колежка на Калоянова я познава добре и знае колко всеотдайна и старателна е тя и с какво желание обучава децата, за да им предаде знания и умения, борейки се за добро. Пешина не скри разочарованието си и болката от всичко изписано в социалните мрежи и нападките по адрес на колежката си, и нарече училището „90-годишен храм“, сринат за един ден до основи. Бившата педагожка не спести и критиките си за лошото поведение на децата, което се засилва с всяко следващо поколение. Тя нарече учителите „родители за децата” без право да ги възпитават и изрази мнение, че това законово трябва да се промени.

„Не мога да се съглася с унижението, на което беше подложена моята колежка. Детето има права, но и колежката има заслуги, защото всеки учител обича децата като свои, и когато родителите са на работа, те поемат отговорността. Всички сме хора и грешим, но се учим от грешките си и извличаме поука от тях“, бяха думите на Пешина в защита на колежката й.

Тя се обърна и към директора с апел: „Нека сме тези, които да преценим и да защитим по-малкото зло. Апелираме за по-леко наказание на госпожата, защото тя има немалко заслуги за развитието на нашето училище и нашите деца“, каза Пешина.

Подписката с 677 подписа бе връчена на директора от бащата на момченцето, заснело клипа. Почти толкова са и подписите в онлайн петицията, стартирана от родителите в защита на Калоянова, а тези, положени в петицията, искаща уволнението й, са 131.

 

 

Източник:struma.bg

Comments

comments