6 са изградените КПП в Кюстендил, допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост

6 са изградените КПП в Кюстендил – вход-изход на града/в с. Пиперков чифлик, в с. Ябълково, в с. Жиленци, на околовръстния път – при разклона на с. Драговищица и 2 пункта в града/ . Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес.

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждоха нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

Продължават проверките, съвместно с РЗИ, за проверка на лица, поставени под карантина и спазването на предписания им режим. Продължават проверките за стриктно спазване на Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на заведения за хранене търговски обекти,  засилено полицейско присъствие  има в населените места,  следи се за спазването на разпоредбата в Заповедта на здравния министър  за спазването на епидемичните мерки и ненатрупването на хора пред и вътре в хранителните магазини.

 

Comments

comments