59 партии и 7 коалиции на местните избори през октомври

896-504-aleksandyr-andreev-cik (1)

59 партии и 7 коалиции са регистрирани за местните избори през октомври. Това съобщи на пресконференция днес говорителят на ЦИК Александър Андреев.  Той поясни, че общо 64 партии и осем коалиции са подали заявления, но изборната администрация е отказала регистрация на 5 партии и 1 коалиция заради несъответствия в документацията.

На 16 септември изтича срокът, в който партии и местни коалиции и инициативни комитети могат да се регистрират в общинските избирателни комисии.

Гражданите на държави членки на Европейския съюз могат да заявят желание да бъдат вписани в избирателните списъци и да гласуват на местния вот. Тези, които на предходните избори са били включени в списъците, няма нужда да подават заявление за включване.

На 27 септември започва предизборната кампания за местните избори 2019 година. След това на 12 октомври изтича последният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес; избирателите с трайни увреждания могат да поискат да гласуват в подвижна избирателна кутия.

На 25 октомври е краят на предизборната кампания.

И на 27 октомври ще гласуваме за кмет и общински съветници в населеното ни място.

Изборният ден ще започне в 7 сутринта и ще завърши в 20 часа, като правото на глас се упражнява само с хартиена бюлетина.

Снимка: БГНЕС

Comments

comments