50 Cent обяви фалит

Рапърът 50 Cent обяви банкрут. Изпълнителят подаде заявление за обявяване в производство по несъстоятелност в съда в Хартфорд, Кънектикът. Той дължи между 10 млн. и 50 млн. долара на своите кредитори, като напоследък загуби куп пари именно по съдилища. В момента певецът живее в имение във Фармингтън, Кънектикът, което купи от Майк Тайсън през 2003 г. за 4,1 млн. долара.
Тези дни Махнатънският граждански съд обави, че рапърът трябва да плати 5 млн. долара на Лавония, бивша съпруга на рапъра Рик Рос, от който има дете. Тя поиска сумата с твърдението, че 50 cent е пуснал в нета клип с нейно домашно порно, за да уязви конкурента си. Съдът уважи молбата й. Не се изключват и нови искове.
Именитият рапър загуби също така дело за над 17 милиона долара срещу фирма за слушалки, която се оплака, че певецът е откраднал дизайна на нейни продукти.
Говорителят на адвокатската фирма, която представлява рапъра в съда, обяви, че 50 Cent е подал документи за обявяване на фалит, „за да продължи своето участие в различни начинания и да продължи работата си като певец, докато реорганизира финансовите си дела“.
Освен, че е продал повече от 22 млн. албума като певец, 50 Cent е главен изпълнителен директор на звукозаписната компания G-Unit Records и стои зад няколко търговски продукта, като луксозна линия маратонки и водката EFFEN.
Травис Картър, който е личен говорител на 50 Cent, заяви, че бизнес интересите на последния ще останат „незасегнати“ по време на производството по несъстоятелност.
Междувременно само преди три месеца „Forbes“ оцени богатството на рапъра на $155 милиона.

Comments

comments