5 Бебешки продукта, които отдавна са необходими, а не просто лукс

Сигурно, често чувате от майките и бабите си как преди отглеждането на бебето е било далеч по-лесно, та макар и да не са съществували екстри като памперси и адаптирани млека с толкова добри и близки до кърмата формули, а в същото време нещата днес изглеждат далеч по-сложни. Сложността често идва от там, че на пазара има и много стоки и вещи, които купуваме и ползваме, с които затормозяваме ежедневието си и които реално съвсем не са ни толкова необходими. Как да разграничим тези бебешки продукти и аксесоари от наистина необходимите? Не винаги е лесно, но пък е добре да започнем отнякъде, нали? Ето например, следващите 5 бебешки продукта, отдавна са необходими, а не просто лукс:

Ергономична раница или слинг

За ситуациите, в които сте сама у дома и имате спешна нужда да посетите магазина, конкретна административна институция или просто да отскочите до кварталната бакалия за кора яйца и хляб, за да направите импровизиран обяд за половинката, когато се прибере от работа, ваденето на количката е тотален кошмар. Особено ако времето навън е студено. За тези бързи излизания, а и за разходките из природата, когато запознаването мъничето с любимото хоби на семейството – походите – слингът и ергономичната раница са необходими, а не просто лукс.

Детски гумени ботуши

Спомнете си, когато бяхате дете не обичахте ли да скачате в локвите ? Безспорно в дъждовните дни малките палавници имат нужда от игри и забавления. За целта повечето родители се доверяват на гумени ботуши за деца, чрез които крачетата остават сухи и топли дори и през най-даждовните дни през годината.

Мокри кърпички

Трудно е при всяко сменяне на пелената, да търсите чешма – особено ако сте навън – за да почистите дупето на детето. И въпреки че майка ви упорито продължава да го прави и да ви обяснява колко по-добър е нейният подход, вие едва ли някога бихте се отказали от луксозната за вашите родители необходимост, наречена бебешки мокри кърпички.

Обувки за прохождане

Ок, няма спор, че на босо краче е практика, която продължаваме да следваме, когато дойде момента на прохождането. Но има и друго, навън детето свиква по-бързо с препятствията и трудностите, следователно по-лесно се научава да прави стъпки. Ето защо бебешките обувки за прохождане са важни, а не просто лукс.

Дрехи от ограничен памук

Според СЗО всяко пето бебе днес е застрашено от така наречения АД – атопичен дерматит. Много са причините и факторите, които предразполагат детето към този кожен бич. Вие като майка бихте направили всичко възможно, за да го предотвратите, нали? Ами тогава започнете с предпазните мерки, като премахнете от гардероба на детето всички дрехи от изкуствени материи и ги замените с такива от органичен памук. Между другото, последните се и гладят по-лесно, а и не са кой знае колко по-скъпи от стандартните бебешки дрешки.

Столче за кола

Не че преди въпросът за безопасността не е бил актуален за родителите, просто днес, за съжаление, броят и процентът на ПТП-та  нарасна значително. А от тук и опасността от катастрофи с бебета в колата. Столчетата за кола са нещо наистина невероятно, защото дават до 70% повече защита от каквито и да е травми за бебето в случай на подобен инцидент. И това не е никакъв лукс, а най-малкото, което можем да направим за детето си, за да го предпазим от съвременната война по пътищата.

Comments

comments