5-те най-скъпи сгради в света

5. 18-19 Kensington Palace Gardens
Имот на милиардерите Роу, разположен близо до дома на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Лондон, е собственост на Лакшми Митал, най-големият производител на стомана в света и един от най-богатите хора в Индия според Форбс.

5

4. Four Fairfield Pond
Тази сграда с 29 спални има дори собствена електроцентрала. Намира се край Ню Йорк и разполага с 39 баскетболно игрище, боулинг, скуош, тенис, кортове, три басейна и огромна трапезаря. Собственост е на Ира Ренерт – собственик на Renco Group.

4

3. Villa Leopolda
Огромната вила е собственост на Лили Сафра, вдовица на ливанския банкер Уилям Сафра. Стойността й е 750 млн. долара. Разположена е в Кот Д‘Азур, Франция и се простира на огромна площ. Разполага със собствена хеликоптерна площадка, открита кухня, плувен басейн, къща за гости и др.

3

2. Antilia
Сградата Antilia се намира в Мумбай, Индия и е оценена на 1 млрд. долара. Тя обаче не е дом в традиционния смисъл на думата. Собственост е на най-богатия човек в Индия – Мукеш Амбани. Сградата е на 27 етажа, има шест подземни паркинг етажа, три площадки за вертолети. За поддръжката й се грижат 600 човека.

2

1. Buckingham Palace
Къщата на кралицата се оценява на около 1,5 млрд. долара. Имотът притежава 775 стаи, от които 52 спални, 188 за персонала, 92 офиса и 78 бани. Собственик на двореца е The British Sovereign – текущо кралица Елизабет II.

1

Comments

comments