5 места, които да посетите в Сърбия

Сърбия е една от красивите балкански страни в Източна Европа с много прекрасни места, които да посетите. Релефът на страната е разнообразен с някои от най-известните планини в Европа като Карпатите и Стара планина, както и огромни реки, като Дунав, която пресича по-голямата част от Централна Европа.
Дунав минава и през столицата на Сърбия Белград, един много красив и приятен град, който всеки трябва да види поне веднъж в живота си. В списъка ще видите и още няколко места в западната ни съседка, които можете да посетите ако си организирате разходка до там.

Белград

Белград е столица и най-голям град в Сърбия. Градът е доста интересен откъм места за посещение. Катедралният храм „Свети Сава“ е най-голямата сръбска православна църква на Балканите, построена на няколко етапа.

1

Крепост „Голубац“

Построена е през 14 век на входа на най-тясното ждрело в каньона на Дунав, наречено Железни врата. Крепостните стени се извисяват по склоновете на планината Ридан. Това е една от най-интересните и добре запазени крепости в Сърбия от средновековния период.

2


Копаоник

Капаоник е най-високата планина в Сърбия след връх Миджур в Стара планина. Най-високият връх на Копаоник е Паничев връх, кръстен на най-известния изследовател и ботаник в 19 век – Йосиф Панчич.

3


Националната библиотека

4

Велика морава

5

Comments

comments