5 г. затвор за побой заради каса бира

Пет години ще лежи в затвора мъж от с. Микрево за нанасен жесток побой на съселянин заради каса с бира.

Окръжният съд в Благоевград потвърди окончателно присъдата на Крум Кирянов, която ще трябва да изтърпи при първоначален строг режим.

Той ще трябва да плати и 25 хил. лв. обезщетение на пребития от него Ивайло Подгорски.

Скандалът между двамата колеги и приятели избухнал на 22 март 2012 г. в местна кръчма. Крум и Ивайло работели в един и същи цех и в деня на посрещането на първа пролет, получили аванс и ги пуснали около 15,30 ч от работа. Двамата седнали да се черпят в кръчма. После се преместили в друга, където поръчали каса бира. Около 23 ч станали, за да се прибират, но се скарали кой да плати бирата. Подгорски оставил 5 лв. и си тръгнал, но Кирянов го догонил и започнал да го бие на улицата. Съборил го на земята и започнал да го рита. Намесили се случайно минаващи хора и ги разтървали. Подгорски обаче изпитвал силни болки в областта на левия бъбрек. Откаран е в болница, където се установило, че бъбрекът му е разкъсан и се наложило оперативно отстраняване.
В хода на делото срещу Кирянов станало ясно, че той вече е осъждан няколко пъти за тежки пристъпления.

Районните магистрати в Сандански му дадоха 5 г. затвор, а окръжните потвърдиха окончателно присъдата. Той ще трябва да плати 25 хил. лв. на пострадалия за претърпените болки и

Comments

comments