48 часа път без храна за малчугани на турнир във Франция

48 часа живот в автобуса, почти без храна за група деца футболисти от София и Монтана.
Малките малчугани са пътували за Франция, където ги очаквало участие във футболен турнир, ала това което преживяли по никакъв начин не констатирало със задълженията на организаторите.
Кошмарното приключение започнало от стадиона в „Обеля“. Цяла седмица децата се хранели основно с кроасани и сандвичи и то единствено благодарение на няколкото родители, които ги придружават и успяват да спестят пари, така че да нахранят всичките 40 деца.
„Не сме яли от заминаването от Франция. Вчера вечерта сандвичи ядохме. За седем дни шест пъти сме яли само сухи храни”, разказват децата.
Някой ще помисли, че поне пристигайки във Франция това недоразумение ще бъде забравено, ала там ужасът за децата продължава. Те делят стаите си с хлебарки и паяци. Страх ги било да отидат до тоалетната. А целият кошмар струвал на родителите им 310 евро.
Преди две денонощия децата тръгват от Франция и оттогава спят единствено на автобусните седалки, въпреки че българските закони категорично забраняват нощния преход за деца. А от фирмата превозвач се оправдават, че програмата била такава.
Единственото положително е, че футболисти вече са по домовете си.

Comments

comments