Пирин Бл победи Локомотив в Пловдив

Пирин шокира Локомотив в Пловдив, където постигна първата си победа на чужд терен този сезон – с 3:2. Всички голове паднаха след почивката, а първи вкараха домакините чрез Димо Бакалов. Последваха две убийствени контри за Пирин, довели до пълен обрат чрез Даниел Младенов и Станислав Костов. Нова смъртоносна контра на Даниел Младенов в третата добавена минута беше фатална за пловдивчани и щастлива за пиринци – 2:3 в сетния миг от мача.
Пирин изпревари Локомотив в класирането, като е седми с 13 точки срещу 12 на осмия Локомотив.
Първата възможност в мача дойде в 3-ата минута и то за гостите. Два удара поред за играчи на Пирин и то отблизо, но под ъгъл бяха спасени от вратаря Ел Харуби.

В 5-ата минута играта бе спряна, за да се отдаде почит на починалия наскоро бивш защитник и капитан на Локо Пд Красимир Костов.
Играта в тези начални минути бе равностойна и без особени положения пред двете врати. Все пак в 29-ата минута Иван Горанов нахлу в наказателното поле на Пирин, Башлиев навакса изоставането си и попречи на качеството на паса към Камбуров.
Една от редките опасности пред вратата на Пирин в първата част създаде Камбуров в 40-ата минута. Той нахлу в пеналта, финтира вратаря, но го подмина, а с това и вратата, след това отправя удар, който Костов парира.
В самия край на полувремето станахме свидетели на прекрасен пробив на Мартин Райнов, завършил с удар отблизо, който вратарят на Пирин Костов успя да блокира. Второто полувреме започна значително по-живо от първото.Първо вкараха домакините.След корнер в 51-ата минута топката се оказа у Димо Бакалов, който опита задна ножица, но неточно. Стигна се до поредица от рикошети в защитници на Пирин, а топката отново се озова в Димо Бакалов, който вече не пропусна – 1:0.Три минути след това Даниел Младенов бе изведен зад гърба на отбраната на Локо Пд, преодоля и вратаря и изравни за Пирин – 1:1.В 74-ата минута по подобен сценарий се стигна до втори гол за Пирин. Резервата Станислав Костов се измъкна от рехавата локомитвска защита, залъга защитник и вратар и отбеляза за 1:2.
Това обаче не бе всичко в мача. Красимир Костов сбърка в 85-ата минута и Мартин Райнов с глава го прехвърли за 2:2.Имаше и още, предстоеше кулминацията. Тя дойде в третата минута от добавеното време. Отбраната на Локо Пд отново рухна и бе преодоляна от неудържимия Даниел Младенов – 2:3 и първа победа за Пирин като гост този сезон

Comments

comments