Започна новата учебна година в Гоце Делчев

Новата учебна година на територията на учебните и детски заведения в община Гоце Делчев днес официално бе открита. Всички училища и детски градини са ремонтирани и напълно готови за началото на новата учебна година. Над 4000 ученика прекрачват днес прага на основните и средни училища в общината и на гимназиите. Половината от тях са ученици в трите гимназии в гр. Гоце Делчев и в Средно училище «Св.Св. Кирил и Методий» с. Брезница. Най-развълнувани на днешния ден са първокласниците и техните родители. Общо 379 са момчетата и момичетата, които от днес се обучават в първи клас, като около 250 от тях са ученици в трите основни училища в гр. Гоце Делчев.
По повод първия учебен ден, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов изпрати поздравителни адреси до директорите и колективите на учебните заведения. В него се казва:
„Приемете моите сърдечни поздрави по повод началото на новата учебна година!
Убеден съм, че за всички първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни в годината – ден, в който празнуваме знанието и стремежа на нашия народ към просветление, съхранил ни като нация през годините.
В този прекрасен празничен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за една още по-успешна, спорна и ползотворна нова учебна година!
За нас е чест и гордост, че в учебните заведения на територията на община Гоце Делчев се възпитават и изграждат успешни млади хора. Вие създавате личности, които искат, знаят и могат, стойностни хора с отговорно мислене и гражданска позиция! Продължавайте да изпълнявате това свое призвание със същия ентусиазъм и висок професионализъм!
Община Гоце Делчев винаги е заставала до Вас и занапред ще продължи да Ви подкрепя във всички добри инициативи! За нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет!
Бъдете здрави, упорити и все така всеотдайни в своята професия! Честит празник!“

По традиция, ръководството на община Гоце Делчев присъства на откриване на новата учебна година в различни училища на територията на общината. Кметът Владимир Москов бе гост на тържеството в Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Comments

comments