400 служители на МВР ще се грижат за сигурността по време на изборите в Кюстендилска област

Служители на полицията, ГДГП, РД ПБЗН, дирекция „Жандармерия“ ще обезпечават охраната на изборните книжа, изборните секции и обществения ред в Кюстендилска област за нормалното протичане на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за национален референдум на 6 ноември 2016 г. Гражданите, чиито документи са изгубени, повредени или с изтекъл срок на валидност могат да получат Удостоверение от сектор „Български документи за самоличност“ – ОДМВР, за да могат да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР- Кюстендил, или в РУ в областта за дните до 5 ноември 2016 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 6 ноември 2016 г. от 08.00 ч. до 19.00 ч.

2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Документ за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Comments

comments