40 фитнес уреда монтират в двата нови парка в Благоевград

Община Благоевград продължава облагородяването на новоизгражданите паркове срещу Американските общежития и в благоевградския квартал „Еленово”.

Благоустройствените дейности са част от политиката на общинското ръководство за развитие на спортната култура в града. След като бяха монтирани нови уреди в парк „Бачиново”, в момента се извършват дейности по поставянето на 40 фитнес уреда – 20 в парка на ул. „Даме Груев”, 20 в парка в квартал „Еленово”.

Досега в ноизградените паркови площи са изградени мрежи от алеи, засадени са нови растителни видове, оформени са красиви градинки с цветя, асфалтиран е паркингът на парка по поречието на Благоевградска Бистрица. Функционират и новите детски площадки в двата парка. Общинското ръководство е помислило за любителите на екстремните спортове, които могат да карат скейтборд и ролкови кънки на съобразените с изискванията рампи.

Тези, които търсят спокойствие, могат да потърсят уюта на новите беседки, които имат изглед към реката. Около брега е монтирана и предпазна ограда. Освен фитнес уреди и скейтборд рампи, благоевградчани могат да използват и изграденото в парка на квартал „Еленово” игрище за волейбол. В момента текат довършителните работи и по двата парка, но въпреки това, жители и гости на града вече се възползват от красотата, спокойствието, фитнес уредите и детските площадки.

Comments

comments