4 всекидневни приложения на лимонът за разкрасяване, които ще ви изненадат- избелете зъбите си, премахнете черните точки….

Лимонът е една от най-популярните съставки в състава на маските за лице давайки н кожата мек и тонизиран вид, но и витамини, които й са необходими. Но лимонът е отлично и за хигиена на тялото.

 

Чудите се защо?

На първо място той е отличен антисептик, а това е нещо, което не бива да пренебрегвате в ежедневието за поддържане на личната ви хигиена.

1. Природна замяна против изпотяване

Всичко, което трябва да направите е да вземете лимон, да разрежете на половина и да почистите с него подмишниците на местата, където обикновено поставяте рол-он против изпотяване. Резултатът ще бъде забележителен. Няма да се потите и вашите мишниците ще бъдат чисти с плодов аромат.

2.Лек за акне и черни точки на лицето

Лимонът като отличен източник на витамин С и минерали като калций, калий и магнезий помага при лечение на акне и черни точки на лицето. Неговите антибактериални противогъбични функции ще ви помогнат да решите проблемите, които постоянно ви притесняват

Вземете парче лимони поставете на мястото с пъпка, оставете го да престои 10 минути, след това изплакнете с чиста вода. Повторете процедурата няколко пъти и резултатите няма да закъснеят.

3. Избелване на зъбите

Лимонът действа и като ефективен избелвач на зъбите. Ако смесите с допълнителни съставки като сода, за кратко време ще получите блестяща усмивка.

Смесете сокът му и сода и нанесете на зъбите с помощта на памуче. Оставете да действа 5 -10 минути и след това изплакнете устата.

4. Лечение на мазна кожа

Заради неговите алкални свойства, лимонът помага на кожата.

Нанасяйте лимонов сок на лицето всяка вечер и се оставя да престои една нощ. Сутрин изплакнете и нанесете овлажняващ крем. Ще видите, че само за няколко дни няма да има никакви следи от мазната кожа на лицето.

Източник: zajenata.bg

Comments

comments