4-ти мемориален турнир в памет на Йордан Динов се проведе в Италия, специални гости бяха д-р Динов и съпругата му Венета

4-ти мемориален турнир в памет на Йордан Динов се проведе в Новара, Италия, италианският адвокат Франческо Баранка и други магистрати организираха четвъртият по ред благотворителен футболен мач в памет на Йордан Динов. Гилдията на юристите подкрепят борбата срещу черното тото и уреждането на футболни мачове по целия свят.
Специални гости от българска страна бяха родителите на Йордан- д-р Динов и съпругата му Венета, приятелката му Соня Букева, Драгомир Качев – семеен приятел и един от най-близките приятели на Йордан Динов- адвокат Илко Стоянов. Събитието е отбелязано и уважено от гости на високо равнище,присъствали са редица уважавани магистрати и известни личности.
Мероприятието е излъчвано директно по спортният канал, а тази вечер ще бъде излъчено повторение по италианският канал РАИ 1, където се очаква да бъде наблюдавано от 3-4 милиона зрители.
В Италия името на Йордан Динов се превърна в синоним на борбата срещу черното тото, заради активността му срещу незаконните залагания. Този турнир е поредното доказателство,че италианските магистрати, които водят активна война с футболната мафия, оценяват действията на Йордан Динов и продължават да почитат паметта му.

Европейският парламент изчисти името на Йордан Динов близо 19 месеца след показното му убийство в центъра на София. Това стана по време на дебат в седалището на институцията в Брюксел през 2014 година във връзка с черното тото и уреждането на футболни мачове в целия свят за извличане на нерегламентирани печалби. В доклада на организаторите на дискусиите беше подчертано, че Динов е убит заради активните си действия срещу незаконните залагания и борбата с футболната мафия.

Comments

comments