30 роми нахлуха ОУ „Христо Смирненски“ да пребият дете на известен адвокат

Невинно детско сбиване предизвика истински хаос в школото, само бързата намеса на директора Т. Китанова предотвратила страшни последици

Невинна детска игра на площадката на ОУ „Христо Смирненски„ възпламени истинска ромска вендета над наследника на семейство от Петрич, в което майката е известен адвокат, а бащата управител на местен клон на банка. Две момчета в седми клас А. К. и М. М. се спречкали при играта си, едното бутнало другото, ритали се и се сбили, съобщи Struma.com.

Инцидентът е щял да приключи, ако работниците от временната заетост, които наблюдавали случката не звъннали по телефона на родителите на ромчето. След като ударил звънеца учениците се прибрали в класните си стаи. А. М. седнал на чина си. Тогава в училището нахлули около 30 възрастни роми да питат за името на адвокатския син пред.

Съучениците му от 7- А клас, обаче го скрили и извикали спешно директора на училището Тони Китанова, която успяла да предотврати по-нататъшната разпра между роднините и седмокласника. Била извикана и психоложката, която провела разговор с двамата. Т. ”Беше много страшно. Те крещяха и търсеха детето, за да го набият.”, казаха в глас две от приятелчетата му.

След намесата на директора възрастните били поканени в кабинета и за изясняване на инцидента. Ромската патардия, която вдигнала цялото училище „във въздуха“ с виковете и ругатните продължила не повече от петнадесет минути, свидетелстват изплашените съученици на набеденото за побойник дете.

Comments

comments