Ново предизвикателство във Фейсбук провокира подрастващите да бягат от домовете си

Ново предизвикателство във Фейсбук кара деца да изчезват за 72 часа. Ако приемат предизвикателството от социалните мрежи, тийнейджърите „се изпаряват“ без да информират родителите си къде отиват. Точно това предизвикателство може да стои зад изчезването на две британски тийнейджърки – Сиобан Кларк (15) и Сами Кларк (14) от Есекс, пишат британските медии. Независимо, че носят еднакви фамилни имена, тези момичета не са в роднинска връзка. След като напуснали училище в петък следобед миналата седмица, от тях нямало никаква следа. Намерени са на 30км от домовете си. Изчезнал и техният 22-годишен приятел Киран Хартли-Андерсън, който е арестуван и заподозрян. И тримата са открити във Вестклиф, след като полицията получила потвърждение от човек, който ги е разпознал.
Обществеността свърза случая с най-новото предизвикателство във Фейсбук, известно като „Игра 72“ (Game of 72), в която тийнейджърите са подведени да изчезнат за 72 часа, за да бъдат обявени за изчезнали лица. Потенциално опасната игра „Игра 72“ се разпространява главоломно из социалните мрежи и става популярна в Европа. В играта децата се насърчават да изчезнат за 72 часа, без да споменават за това на никого за нищо на света.
Защо? Очевидно става въпрос е някакъв начин за изява в играта. В тези деликатни години на растеж, всяка лудост е възможнa дори, ако се нарича „игра“, коментира сайтът Брадва.бг.

Comments

comments