Johnson & Johnson осъдена да заплати $55 млн. заради причиняване на рак на свой клиент

Johnson & Johnson бе осъдена от американския съд да заплати 55 млн. долара обезщетение на свой клиент, жена, която твърди, че талк пудрата на компанията е причинила рак на яйчниците, пише Economic.bg. Компанията смята да обжалва присъдата, съобщи Reuters.
Това е вторият съдебен процес, който е губещ за J&J. Тя е изправена пред още 1200 дела с обвинения за неадекватно предупреждение на потребителите за риск от ракови заболявания след употребата на талк продуктите.
След процес проведен двадесет дни в Мисури съдебното жури реши да се оттегли за ден, преди да се завърне с присъда в полза на потърпевшата Глория Ристесунд.
Говорителят на Johnson & Johnson Керъл Гуудрих изрази несъгласието си, като обяви, че присъдата не е адекватна. Като аргумент използва становището, че компанията провежда изследвания на безопасността на козметичните талк продукти в продължение на 30 години. Гуудрих потвърди, че присъдата ще бъде обжалвана, а компанията ще продължи да се бори, за да докаже безопасността на своите продукти.
Ристесунд твърди, че е ползвала талк продуктите Baby Powder и Shower to Shower Powder в продължение на десетилетия. В момента ракът и е в ремисия.
през февруари J&J губи първото си дело. Тогава съдът в американския щат Мисури приема решенеито компанията да плати обезщетение от 72 млн. долара на семейството на жена, починала от рак на яйчниците.

Comments

comments