2900лв е струвало присъствието на Борисов, Павлова и Горанов на стадиона на Лудогорец

Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите пристигнаха в Разград, е на Авиоотряд 28. Стойността на полета в двете посоки е общо 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били направени за пътуване на премиера и министъра в кортеж. Това е отговорът на Министерски съвет на запитване на bTV, провокирано от изказване на собственика на „Лудогорец” Кирил Домусчиев.
Отговорът на Министерски съвет:
„Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите пристигнаха в Разград, е на Авиоотряд 28. Стойността на полета в двете посоки е общо 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били направени за пътуване на премиера и министъра в кортеж.
Процедурата за ползване на въздухоплавателни средства на Авиоотряд 28 е стандартна и е разписана в Устройствения правилник на Авиоотряд 28, приет с ПМС 84/2014 г. (обн., ДВ, бр. 34/2014).
Министър-председателят не е присъствал на мача на „Лудогорец”, състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион „Лудогорец Арена”. Премиерът и министрите бяха гости на Община Разград, която реализира проекта.
Проектът на Община Разград за реконструкция и модернизация на стадиона е финансиран със сумата от 3 млн. лв. по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, стартирала в началото на 2014 г., и с допълнителни 2 млн. лв., отпуснати от правителството през м. март т. г. за завършване с необходимото оборудване и изграждане на инфраструктура на сектор „Б”.”

Comments

comments