28 станаха жертвите на ледения ад в САЩ

По източното крайбрежие на Съединените щати започна „голямото разчистване“ след невижданата от един век насам снежна буря, която връхлетя региона през уикенда. Продължава да расте обаче броят на жертвите от ледения ад като по последни данни до момента са загинали 28 души.

snow-angular_2477277k

В някои щати снежната покривка надхвърли 1 метър. Още стотици полети бяха отменени, а столицата Вашингтон на практика е парализирана.

street-cars-covere_2477285k

И въпреки че изглежда, че най-лошото е минало, суровите зимни условия продължават да взимат жертви. Двама мъже са получили инфаркт докато чистели снега в щатите Делауер и Мериленд. В Пенсилвания 56-годишен мъж загинал от задушаване от въглероден моноксид, след като минаващ снегорин затрупал колата му, чийто двигател работел. Същата ужасяваща смърт застигна и 23-годишна майка и синът й на 1 година в щата Ню Джърси. Те били блокирани в автомобила, но двигателят му бил запален, за да може да работи отоплението. И тъй като снежните преспи не позволявали на отработените газове да излизат свободно от ауспуха, те изпълнили неусетно купето и отнели живота на хората вътре. 3-годишната дъщеря на починалата жена е настанена в болница в критично състояние.

Comments

comments