27 служители на МВР са заразени с коронавирус

 

„Благодаря на патриарха и Светия Синод, че се съобразиха с искането на правителството и щаба. За нас, които трябва да изпълняваме мерките, разписани от г-н Кирил Ананиев, щеше да е много трудно, ако това не беше станало. Искам да уточня на първо масто, че МВР има за цел да помогне да защити живота и здравето на българските граждани.

Искам да призова всички граждани да бъдат съпричастни с нашите призиви“, каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Православните храмове в България са около 4000, стана ясно на брифинга. Мястото на служителите на МВР обаче не е вътре.

Движението на човешкия поток трябва да е еднопосочен, да се спазва дистанция, в храмовете да се допускат хора, когато не се създава риск за разпространение на зараза.

Главсекът на МВР информира, че обяснението почивни дни няма да важи.

По думите му е разпоредено на всички областни дирекции да направят срещи с местните митрополити да уточнят къде ще бъдат литургиите.

Към вчерашна дата под карантина са били 24 000 души. Те се контролират, информира Ивайло Иванов. Много съвестно се изпълняват проверките на лицата под карантина. „По никакъв начин това, че са празници, няма да повлияе на качеството на нашата работата и хората под карантина ще се контролират все така усърдно“, увери той.

Иванов съобщи и колко човека от МВР са заразени с COVID-19. Към момента потвърдените случаи на заразени с коронавирус в цялата страна са 27. „Всички са на различни позиции. Затова не мога да кажа – те са се заразили по време на работа. Спазваме всички разпоредби. Мисля, че всички служители на МВР са защитени, както другите“, каза той.  По думите му, няма служител, който е пожелал и да му е отказан тестът.

Относно телефоните измами Ивайло Иванов напомни, че МВР не иска пари на никой.

Главсекът на МВР разкри, че заради КПП-тата на областните градове е имал изпратено запитване със следния въпрос: „Може ли да си видя гаджето?“.

Очаквайте подробности!

Comments

comments