25-годишен полицай загина в катастрофа на „Капитан Андреево”

 

 

Служител на МВР на 25-годишна възраст загина при тежка катастрофа тази сутрин, съобщиха от ОД на МВР – Хасково. Инцидентът е станал в трасето за леки автомобили на метри преди ГКПП „Капитан Андреево”. Сигналът е подаден около 06:30 часа сутринта.

Според първоначалните данни, двама полицаи от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ самокатастрофирали със служебен автомобил. Двамата са били на смяна по график. Починалият на място младши автоконтрольор е бил пътник в автомобила, уточниха от регионалния пресцентър на МВР.

Продължава огледът на местопроизшествието с цел изясняване на всички причини за инцидента. Извършен е бил тест с алкодрегер на водача – той е отрицателен. Взета му е и кръвна проба. По случая е образувано следствено дело. Със заповед на Директора на ОДМВР-Хасково е образувана и дисциплинарна проверка за изясняване на случая. Заради катастрофата пътната лента е затворена, а леките коли се пренасочват за влизане в пункта през трасето за товарни автомобили, добавиха от полицията.

Източник:БТА

Comments

comments