24-то издание на БАЛКАНСКИ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ

 

 

thumb

XХIV-то издание на Балканския младежки фестивал “Младостта на Балканите” (БМФ) ще се проведе от 25 до 27 септември 2019 г., традиционно в гр. Сандански и региона.

Всяка година в организацията и провеждането на най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа се включват над 30 доброволци от Сандански и България на възраст между 14 и 30 години и благодарение на Европейската комисия и програма „Еразъм +” в организацията му през 2019 г. се включиха 3 европейски доброволци от Германия, Франция и Испания, от нашата партньорска организация EUNIPARTNERS Благоевград. Така, през 2019 година в подготовката и провеждането на фестивала ще участват младежи от 4 различни страни!

Благодарение на Балкански младежки фестивал, идеята за „Балкани без граници“ – граници, изградени от предразсъдъци, стереотипи, недостатъчно познаване и разбиране на другия – процъфтява и има отражение в многобройните приятелства и партньорства, които продължава да създава, като през изминалите 23 години, в него са участвали над 12 700 младежи от 28 страни, от цяла Европа.

Най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа се организира от Сдружение “Балкански младежки фестивал “Младостта на Балканите”, неправителствена организация, която работи с млади хора, които са включени пряко в дейността ни. Ние организираме ежегодно фестивала под мотото “Младостта на Балканите днес – бъдеще за Европа утре!”.

 

Comments

comments