Кметът Камбитов с подарък за родилното отделение в Благоевград. Обеща съдействие за решаване на проблемите на болницата

Кметът д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на тържеството по повод Деня на родилната помощ в Акушеро-гинекологично отделение в Благоевград. По традиция той поднесе подарък, предназначен за нуждите на родилното отделение в областния център.  Тази година от Община Благоевград е подсигурен климатик.

Д-р Камбитов беше посрещнат с питка и мед, а малчугани от ЦДГ №8 приветстваха персонала и гостите с песента „Детска планета“. По време на тържеството кметът Камбитов благодари на лекарите, акушерите и помощния персонал и пожела поводите за радост да се множат.

DSC_6471 (3)

“Каквото и да кажем за Вашата професия ще бъде малко. От Вас започва животът. Когато се замислим, реално, човек вижда първо Вас, а после своята майка. Пожелавам да има повече раждания, без усложнения, лека работа и здрави деца. Всичко това означава повече щастливи семейства, това означава бъдеще за България“, каза в част от словото си към работещите в Акушеро-гинекологично отделение кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Той засегна и проблемите, които стоят пред болничното заведение, като пое ангажимент Община Благоевград да съдейства за решаването им. „Болницата е държавна, но общините също имат ангажимент към нея. Смятам, че е крайно време всички общини, съвместно с ръководството на болницата, да се съберем и да обсъдим най-належащите въпроси, които предстоят да се решат. Всеки трябва да поеме своя ангажимент и да изпълни задълженията си. В крайна сметка става въпрос за здравето на хората, за нашето и за това на нашите близки“, категоричен беше д-р Камбитов. Той изрази надежда, че ще срещне положително отношение и разбиране и от останалите кметове в областта.

По време на тържеството по повод Деня на родилната помощ в АГО беше извършено и ритуално поливане и миене ръцете на акушерка.

Comments

comments