200 МУЗИКАНТИ СА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА XXV-Я МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА КИТАРАТА И ЦИГУЛКАТА „ДЕЦАТА НА ПАГАНИНИ”

ХХV-ят Международен фестивал на китарата и цигулката «Децата на Паганини» бе открит 3 юли 2015 г. в гр. Гоце Делчев. За музикалното събитие, което е емблематично за Гоце Делчев, пристигнаха 200 китаристи и цигулари от страната и чужбина, които показаха своето майсторство в трите фестивални дни.
Събитието се организира от община Гоце Делчев и Национална музикална академия «Професор Панчо Владигеров» и бе официално открито от кмета на общината Владимир Москов, който подчерта, че е щастлив отново да приветства в Гоце Делчев толкова много млади и талантливи хора. Своята благодарност към всички, които пристигнаха, за да участват във фестивала, изрази и неговият директор маестро Огнян Вълев.
Още в първата фестивална вечер, присъстващите на откриването оцениха нивото на фестивала като много високо. В концертната програма своята виртуозност показаха майсторите на китарата и цигулката професор Йосиф Радионов – цигулка и Росен Балкански – китара. Специалното участие на „Младежки китарен оркестър София“ с ръководител Валентин Бузов, който е от Гоце Делчев, предизвика фурор на сцената в Дома на културата.
Участниците в конкурсната програма на фестивала са разделени на общо 4 възрастови групи. През съботния и неделния ден, те демонстрираха своите умения пред компетентното жури, което ще определи победителите в конкурсите «Майстори на цигулката» и «Майстори на класическата китара».
Фестивалът ще бъде закрит тази вечер от 19:00 часа в малката зала на Дома на културата с концерт на лауреатите.

Comments

comments