Ремонтират покрива на училището в Крайници

Цялостен ремонт на покривите на две от училищата се предвижда в проекто-бюджета на Община Дупница. Особено належащ е той в село Крайници, където до преди месец и половина служители от строителния отдел към Общината закърпиха положението до приключване на зимния сезон. Покривната част първо бе отнесена от вятъра, а след това протекла и създаваше проблеми на учениците. В крайна сметка се наложиха спешни ремотни дейности, за да не се нарушава учебния процес, но през лятото ще трябва да бъде извършен сериозен ремонт. За това са предвидени 23 000 лева за капиталови разходи, като парите ще са от местните данъци и такси.

Сериозен ремонт се налага и на покривната конструкция и в най-голямото училища в града – „Св.Паисий Хилендарски“. Ремотните дейности ще засегнат участъка над кухнята-майка, където се приготвя храната за учениците. Преди малко повече от 2 месеца, след един от обилните дъждове, бе наводнено помещението и „изгоря“ част от инвентара. Работата на „кухнята“ бе възпрепятствана тогава за два дни, докато се предприемат необходимите мерки. 33 000 лева са заложени за цялостния ремонт.

Друга кухня, тази на детската градина в село Джерман също е сред заложените за ремонт. 14 000 лева са средствата, които са предвидени за там.

Comments

comments