Бойко Рашков: Има данни, че Маринов е поддържал връзки с Митьо Очите, Маргините и доста други

„Има материали, говорещи красноречиво за връзки на този служител с лица от криминалния контингент като Митьо Очите, с известните братя Маргини и доста други, което не е много лицеприятно както за този бивш министър, така и за самото МВР, което до момента не е разкрило данни в тази посока“, заяви силовият министър Бойко Рашков.

„Отнемането на лиценза на охранителната фирма „Делта Гард“ е „твърде закъсняло“ действие от страна на Главна дирекция „Национална полиция“, като ръководството на фирмата е имало обща дейност с бившия силов министър Младен Маринов, който е имал контакти с криминалния контингент“, допълни той.

По думите му тази „обща дейност“ се е развивала по времето, когато Маринов е бил служител на МВР, а главен секретар на ведомството е бил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Израстването на Борисов до министър-председател е съпътствало израстването на въпросния служител до министър на вътрешните работи“, подчерта Рашков.

„Има особено поведение на прокуратурата по отношение на делата, започнати за купуване и продаване на гласове – прокуратурата не проявява необходимата активност“, подчерта министърът на вътрешните работи по въпроса с акциите срещу купуване на вот.

 

 

 

 

Източник: eurocom.bg

Comments

comments