19-тото издание на националния детски конкурс „Здравей, ваканция! Ваканция с Coca Cola!” започва днес в Благоевград

Национална изложба „Здравей, ваканция!” отваря врати от 17:00 часа в Младежки дом-Благоевград, съобщиха от пресцентъра на общината.
Стотици деца са нетърпеливи да представят своите произведения, с които са взели участие в 19-тото издание на националния детски конкурс „Здравей, ваканция! Ваканция с Coca Cola!”. Инициативата е на Обединен детски комплекс – Благоевград и компанията „Кока Кола”, съвместно с Министерството на образованието и науката и Национален дворец на децата.
Таланта си в тазгодишното изложение демонстрираха 665 деца от 72 школи и институции. Малките художници са представители на 44 населени места от 21 области в страната. Благоевград е представен от 189 деца от различни възрастови групи със 192 творби. Талантливите момчета и момичета са от школите в Обединен детски комплекс, Младежкия дом, II ОУ, III ОУ, V СОУ, VI СОУ, VIII СОУ, СОУИЧЕ, НХГ, ОДЗ №1, ОДЗ №2, ЦДГ №1, ЦДГ №3, ЦДГ №6, ЦДГ №8 и ЦДГ № 12.
Журито разгледа общо 681 рисунки и пластики. Правилата на конкурса допускат деца на възраст от 5 до 17 години, които бяха разделени в 3 възрастови групи и 2 категории. Категория „А” даде възможност за изява на деца от училища по изкуствата, профилирани паралелки в СОУ и професионални гимназии, школи по изобразително изкуство към ОДК, ЦРД, Центрове по изкуствата, читалища и други. Категория „Б” бе предназначена за най-малките творци – децата от детски градини, начални, основни и средни училища и професионални гимназии, ОДК, ЦРД, ЦУТНТ и др.

Comments

comments