Gmail отговаря автоматично на имейли

Google разработва нова функция Smart Reply, благодарение на която потребителите ще могат да отговарят автоматично на имейли. Те ще избират между три предварително подготвени отговора.
Функцията Smart Reply, която е част от допълнителното приложение Indox by Gmail, ще анализра чрез специален софтуер текста на писмото, като целият процес ще се извърша от автоматизирани алгоритми и няма да се налага служителите на Google да четат писмата на потребителите и да имат достъп до тях.
Smart Reply ще бъде активирано поетапно още тази седмица. Системата ще научава стила на даден потребител на база неговата активност. Колкото повече той използва функцията, толкова повече тя научава за него и подготвя отговорите на имейлите.
Отговорите са с дължина до две изречения, кат има възможност те да бъдат редактирани от потребителя, или да се добави още текст. Функцията автоматично ще избира кои писма са подходящи за подобен отговор, като няма да предлага варианти за всеки един мейл.
Smart Reply се инсталира допълнително към Inbox, а приложението й ще бъде достъпно през Google Play и App Store. За момента то работи само на английски език.

Comments

comments