18-годишният изверг, изнасилил и убил старица, описа в детайли отвратителното престъпление

18-годишният младеж, изнасилил и убил 70-годишна жена от Бяла Черква, е направил пълни самопризнания. Той е обяснил е, че е принудил жената със сила да се съвкупли с нея, след като и нанесъл удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка, пише „Янтра Днес”.

Arest

Припомняме, че жестокото престъпление е извършено на 6 декември. Два дни по-късно, в събота, кметицата на Бяла Черква Албена Тодорова е потърсила служители на местното полицейско управление, обяснила им, че иска да влязат в къщата на самоотноживееща жена. Когато униформените влезли, видели жената да лежи на стълбите. При огледа веднага станало ясно, че тя не е починала от естествена смърт, а има и друга намеса. Аутопсията установила, че смъртта на жената е настъпила след задушаване.

Извършителят е задържан още същия ден. До този момент той няма регистрирани криминални прояви. Насилникът и жертвата са власи. Възрастната жена има две дъщери, които обаче живеят извън страната. Едната е във Франция, а другата в Холандия. С постановление на наблюдаващ прокурор на 09.12.2018 г., извършителят на престъплението е задържан за 72 часа до довеждането му пред съда.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Поради това Окръжна прокуратура – Велико Търново ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Действията по разследването продължаван под ръководството на прокуратурата.

Comments

comments