17 са вече загиналите при автобусната катастрофа край Своге

1920x1080

17 са вече загиналите при автобусната катастрофа край Своге, съобщиха от прокуратурата. Жена с инициали С.К. е починала при транспортирането й към лечебните заведения след инцидента. Тя е закарана директно в Катедрата по съдебна медицина в София. 

Припомняме,  че при инцидента край Своге, станал на 25 август, загинаха 17 души, а много други пострадаха. В 4 болници са настанени ранените. Шестима са приети в Окръжна болница, шестима в Пирогов, двама във ВМА. Шофьорът на автобуса е приет в болница „Царица Йоанна” без опасност за живота. Повдигнати са му обвинения. Всички пътници в автобуса са се връщали към Своге от еднодневна екскурзия до манастир „Света Богородица“, известен с името „Седемте престола“. Разследващите не са установили точната причина за трагичния инцидент.

Основните направления, по които се работи, са три – действията на водача, изправността на автобуса, както и техническото състояние на пътния участък. Днес е обявен Ден на национален траур. В памет на всички загинали националните флагове върху сградите на всички държавни институции са свалени наполовина. /БГНЕС

*сн. дир

Comments

comments