15 съвета как да ползвате спиралата

Спиралата е основно средство, с което правите очите си по-големи и по-добре оформени. С нищожното място, което заема в чантата ви, тя има силата да направи огромни промени в погледа ви. Но ето и малки трикове за по-добри резултати, когато използвате спиралата си.

1. Безброй опции – едно решение.

На пазара съществува изключително разнообразие от спирали с различни ефекти – Преди да изберете вашата, задължително трябва да пробвате няколко модела.

48193d8412b5ae96377fea399c3e7601

2. Извийте миглите!

Преди да сложите спирала, добре е да извиете миглите с уред за извиване на мигли, което визуално ще направи очите ви по-големи. Не го правете никога върху вече гримирани мигли – това може да ги пречупи.

3. Зигзаг техника.

Започнете с нанасянето от корените на миглите и със зигзагообразни движения изтегляйте нагоре – това предотвратява появата на бучки от текстурата на спиралата по миглите.

4. Почиствайте четката.

След всяко ползване, може да почиствате четката на спиралата от остатъци и власинки.

5. Разделете ги!

Понякога тушът на спиралата слепва миглите. Може да ги разделите, като ги срешите със ситен гребен, но едва след като изсъхнат.

6. Разпределете ги!

Преди да започнете с нанасянето на спиралата, разпределете добре миглите, за да се получи равномерно нанасяне.

7. Какъв цвят?

Ако сте притежателка на дълги мигли, може да използвате и по-светъл нюанс от черен, за да не изглеждат миглите прекалено дълги. Ако ви липсва обем, може да използвате плътен черен цвят, който ще придаде изобилие.

8. Два пъти – само ако е необходимо.

В повечето случаи един слой спирала е достатъчен, но ако решите да нанесете втори, убедете се, че първият вече е добре изсъхнал и че текстурата на спиралата е по-лека и няма да натежи върху миглите ви.

9. Пудра?

Препоръчително е да нанасяте съвсем деликатно количество пудра върху миглите си, тъй като тя задържа спиралата максимално дълго и придава допълнителен обем.

10. Коригиране на грешки.

Ако се получи зацапване със спирала докато я нанасяте, може да го коригирате с малко основа или коректор, който да нанесете с памучен тампон върху мястото.

11. Основа за мигли.

Добре е преди да нанесете спиралата да нанесете кремообразна основа, която подсилва миглите и прави цвета по-интензивен, освен това добавя и една идея дължина и обем.

12. Внимание в ъглите.

Ъглите са мястото, в което миглите ни са най-дълги. Уверете се, че не ги пропускате – може да затворите очите си, за да получите по-добри резултати.

13. Малко помощ.

Това е прост и лесен начин за нанасяне – поставете визитна картичка или друго картонче с гладка повърхност между горните и долните мигли, след което леко повдигнете картичката, за да се извият миглите. Нанесете спирала в това положение – така тя ще се разпредели равномерно.

14. Миглите и космите на скалпа.

Те не са много различни един от друг. Но когато падне, миглата не израства отново като косъма на главата. Ето защо трябва да ги подхранвате с основа за мигли.

15. Водоустойчива? Не и всеки ден.

Този вид спирала прави миглите сухи и по-слаби, така че е редно да я използвате по-рядко или само, когато имате нужда от това.

Източник: tialoto.bg

Comments

comments