140 години Български червен кръст

 

banner-140-2018

Днес неправителствената хуманитарна организация  отбелязва 140 години от своето създаване в България. Празникът е  под почетния патронаж на президента на Република България г-н Румен Радев

В 15.00 часа в зала „София“ на БЧК ръководителите на организацията, доброволци и служители от цялата страна ще посрещнат президента на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец Франческо Рока и представители на Международния комитет на Червения кръст. Тази визита приемаме като признание и уважение към мисията ни и дългогодишната ни служба в името на хуманността. 
От 17.00 часа Софийска градска художествена галерия ще бъде домакин на срещата на Франческо Рока с повече от 100 младежи-доброволци от цялата страна. Заедно с президента на Федерацията те ще „измерят“ колко доброволчески опит има в залата и ще проведат отворена дискусия за предизвикателствата пред доброволчеството днес. 
В 19.00 часа е началото на тържественото честване на 140-годишнината в Народния театър „Иван Вазов“ с участието на президента на  Румен Радев. След официалните приветствия предстои концерт, под надслов „Заедно помагаме“, в който изтъкнати български изпълнители даряват таланта си за каузата на БЧК. 

Comments

comments