14-ата победа на Тервел Пулев, още в първия рунд нокаутира Кай Курзава

5b4aa306b41a1531b90dbdf2f6a604b9

Българският боксьор Тервел Пулев постигна 14-ата си поредна победа на професионалния боксов ринг, съобщи НОВА. По-малкият брат на Кубрат Пулев победи категорично с нокаут още в първия рунд далеч по-опитния от него Каи Курзава (38-9) на галавечер край германския град Кьолн.

Въпреки, че заради тежка контузия Тервел отсъства от ринга в продължение на цели 7 месеца, българинът показа обичайния си професионален вид и смаза противника за броени секунди.

Така Тервел Пулев, който е носител на титлата на Европейския боксов съвет (EBU) остава непобеден на професионалния ринг, напомня БНР. Тервел вече има 12 нокаута в своята кариера, като преди двубоя изрази желание да продължава да се развива и да се бие за по-престижни пояси.

Австралиец е най-вероятният следващ опонент на Кубрат Пулев.

Утре сутринта в 5 часа завръщане на ринга ще направи и по-големият от братята – Кубрат Пулев. Той ще се боксира в САЩ срещу Райдел Букър, като при победа ще запази статута си на задължителен претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). Така Кубрат ще се доближи и до нов двубой за световната титла, като ще може да спори с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, който е през декември.

Comments

comments