14-годишен блъсна полицай с мотопеда си при опит за проверка

14-годишно момче е блъснало полицай с мотопеда си при опит за полицейска проверка в Дебелец, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Велико Търново.
Инцидентът е станал снощи в 22.25 часа на кръстовището между улиците „Г. С. Раковски” и „Ал. Стамболийски” в Дебелец. Полицейският служител на сектор „Пътна полиция” подал знак със стоп палка за спиране на мотопед, който се приближавал по ул. „Ал. Стамболийски”. Водачът не се подчинил на полицейското разпореждане, но и ускорил скоростта си, блъснал униформения служител и се опитал да избяга от мястото на проверката. Непосредствено след това вторият служител от полицейския екип спрял мотопеда.
При извършената проверка е установено, че возилото е без регистрационни табели, неустановена марка и се управлява от 14-годишно неправоспособно момче от Дебелец, неизвестно до момента на полицията. В резултат на инцидента е пострадал единия полицейски служител, който откаран в Спешна помощ – Велико Търново с охлузна рана на ръка и контузия на крака. След преглед е освободен за домашно лечение. Водачът на мотопеда е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Дал е показания за случая в полицейското управление в присъствието на родител. По случая е започнато досъдебно производство по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс.

Comments

comments