Пожар горя тази сутрин в обитавана от клошари къща

Къща, обитавана от просяци и клошари горя рано тази сутрин в Благоевград, обгазен е 59-годишен мъж, съобщава БГНЕС. Към 4 часа тази сутрин е подаден сигнал за горящата сграда на ул. “Славянска” в Благоевград. Тя е отчуждена от собствениците й, в момента се обитава от скитници, които просят по улиците на града, както и от клошари.
Пожарът започнал от стая на втория етаж на къщата, две пожарни са загасили огнените пламъци. Огнеборците са извадили оттам 59-годишен клошар, руски гражданин. Той е бил обгазен от вдишвания дим, приет е в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Юрий М. е отказал да диша кислород, предпочел е да проведе “дегазация” на организма си, след като изпушил 5 цигари, дадени му от дежурните в СПО.
Материалните щети от пожара са: изгоряла дограма на прозорците на стаята, обкованият с дървени летви таван и част от покривната конструкция.
Изгоряла е и “покъщнината” и на скитниците – дюшеци, легло и всевъзможни боклуци, струпани в къщата. Тя не е изгоряла напълно, тъй като се намира на 300 метра от пожарната. Причините за пожара са в процес на изясняване. В къщата се подслонява и просякът-милионер Калоян Тенев, който по документи се води собственик на няколко фирми. При възникване на пожара Калоян и приятелят му бързо се изнесли от сградата.

Comments

comments